2010. november 5., péntek

11. Fejezet Selena és az Ősatya



Jenny kérdéseire viszont, már nem maradt idő. Amint elhangzott a számból az utolsó mondat, megszólalt a telefonja, és mint kiderült Selena hívta, hogy azonnal induljunk el hozzá.
A lelkem mélyén éreztem, hogy, rendkívül fontos dolgot akar közölni velünk. Sőt mi több abban is biztos voltam, hogy a vámpírokhoz van köze. Egy pillanatig sem hezitáltunk, kocsiba ültünk és elindultunk Paymoutba. A közel egyórás út, néma csendben telt. Mindketten azon tanakodtunk, mi vár majd ránk a boszinál. Már besötétedett mire, megérkeztünk Paymoutba.
Jenny egy takaros kis házikó előtt állította le a kocsit, amiről senki meg nem mondta volna, hogy ez egy boszorkány otthona. Az ajtó hirtelen kitárult és megjelent egy a negyvenes éveiben járó, alacsony, kicsit tömzsi, víg kedélyű nő.

- Szervusztok! Örülök, hogy ilyen gyorsan ideértetek. Fáradjatok beljebb!
A házba belépve, gyorsan körbejártattam tekintetem a berendezésen, titokban a boszi szentélyét keresve.
- A mindentlátó üveggömböt keresed? – érdeklődött barátságosan.
- Ühüm… - motyogtam zavartan.
- Azt még az őseim használták, a modern technika bennünket, boszikat is utolért. Menjetek a fogadószobába, azonnal jövök én is. Jennifer te már ismered az utat, mutasd meg a barátnődnek.
A fogadószobában ért az első kellemetlen meglepetés. Amint beléptem megpillantottam a Salvatore testvéreket. Stefan egy világosbarna bőrkanapén ült, Damon pedig hanyag testtartásban támaszkodott a szoba sarkában elhelyezett bárpultnak.
- Ezek meg mit keresnek itt? – néztünk össze Jennivel. Stefantól hamarosan meg is kaptuk a választ.
- Selena felhívott minket, hogy azonnal jöjjünk ide.
- Nekünk is ugyanezt mondta. – válaszolta Jenny.
- Mi még nem ismerjük egymást! A nevem Stefan Salvatore. – lépett közelebb Stefan a barátnőmhöz Jenny csaknem dadogva mutatkozott be, amit Stefan kézcsókkal köszönt meg.  Tekintetüket le sem véve egymásról, kezdtek halk beszélgetésbe. Damon mindezt egy gúnyos mosollyal nyugtázta. Stefan és Jenny helyet foglalt a kanapén, én pedig bevackoltam magam a Damontól legtávolabb eső fotelba. Szerettem volna már választ kapni az ittlétünk okára. Pár perc elteltével végre megjelent az ajtóban Selana.

- Rendkívül gonosz erő jelenlétét érzékeltem a városotokban, és itt most nem a Salvatore testvéreket értem. – tekintett Damonra, akinek egyből eltűnt a gúnyos vigyor a képéről.
- Hogy jobban megértsétek milyen veszedelmes erővel, van dolgunk, térjünk vissza a kezdetekhez! A vámpírok Ősatyjához. Káinból, az első gyilkosból lett a legelső vámpír. Mint tudjátok, a Biblia szerint Éva két gyermeket szült Ádámnak: Káint és Ábelt. Mikor Káin és Ábel áldozatot mutatott be Istennek az Úr Ábel áldozatát örömmel fogadta, Káinét viszont nem. Káin ezért megölte testvérét, s e bűnért Isten száműzte őt. Három angyal kereste fel Káint száműzetésében, s elmondták neki, hogy csupán kérnie kell Istent, hogy bocsásson meg neki és száműzetése véget ér. Ő ezt háromszor utasította vissza, s ezért Isten megátkozta, így ő lett az első vámpír, minden vámpírok atyja. A vámpírok generációja azt jelöli, hogy a Vértestvér milyen messze áll Káintól, minden vámpír apjától. Minél messzebb állnak Káintól annál hígabb a vérük, s annál gyengébbek. Egy Vértestvér egy Káinhoz közelebb álló vámpír vérének megivása által átkerül annak nemzedékébe.
- Ez azt jelenti, hogy Damon és én a Vérvonal legalján vagyunk, és csak akkor lehetünk erősebbek, ha egy Ősvámpír véréből iszunk? – kérdezte Stefan.
- Pontosan!  Ti mondhatni a leggyengébbek vagytok, a vámpírok nemzedékében. Még nem birtokolhatjátok azt a tudást, amit a Káinhoz közel állók. A gonosz erő, ami most jelen van Modburyben , viszont sok évszázadra nyúlik vissza, így különösen nehéz lesz elpusztítani.

- Akkor mégis hogyan, végezzünk vele? – kíváncsiskodott Damon. Arca elgondolkodóvá vált. Látszott rajta, hogy az eddig elhangzottak, valóban felkeltették a figyelmét.
- Míg benneteket a szívbe szúrt karó elpusztít, addig az ősi vámpírokat csupán megbénítja. Mélyálomba, tetszhalott állapotba kerülnek, amely addig tart, amíg a sebeik be nem gyógyulnak. Ilyenkor viszont a szívük védetté válik a beléhatoló karó ellen, mely egyszerűen porrá omlik.  Elpusztítani csak úgy lehet őket, ha levágjátok, a fejüket és elégetitek a testüket.
- Jó lenne tudni, mégis kit kell majd lefejezni és felgyújtani? – puhatolózott Damon.
 - Tudomásom szerint, ezen a környéken csak két vámpír birtokolja azt az erőt, aminek a jelenlétét érzem. Mindketten közel járnak már az ezredik évükhöz. Veszedelmes szörnyetegek, akik megszámlálhatatlan ember életét oltották ki az elmúlt évszázadok alatt.
- Neveket kérünk! – szólalt meg egyszerre Stefan és Damon.
- Alexander Kenway és Sebastian Lewin. Nagyon óvatosan és megfontoltan kell eljárnotok, a vadászat során. A legapróbb hiba is az életetekbe kerülhet.Most viszont térjünk át, arra, amiért Vivient és Jennifer elhívtam. Az egész várost, nem tudom megóvni, viszont benneteket igen. – nézett rám bátorítóan Selena, hisz észrevette, hogy az eddig hallottaktól, iszonyatosan megrémültem. Az arcomra tette a kezét, aminek hatására eltűnt a félelmem, majd pillanatokon belül végtelen nyugalom árasztott el. Amint megbizonyosodott róla, hogy megnyugodtam, a Salvatore testvérek felé fordult és így szólt.
- Srácok, a ti dolgotok lesz megvédeni a Jennifert és Vivient.
- Számíthatsz ránk! – szólalt meg Stefan, Jenny kezét szorongatva.
- Damon? – nézett rá kérdőn a boszi. Damon válaszképpen csak bólintott. Mélyen belül éreztem, hogy Selena még tartogat valami meglepetést.
- A vadászat idejére, költözzetek oda a lányokhoz. Úgy gondolom, ésszerű a javaslatom. Egyetértetek vele? – puhatolózott óvatosan Selena.
- Nagyszerű elgondolás… – válaszolt Damon, a kaján vigyor ismét visszatért az arcára – Stefan beköltözik Jennihez, én pedig Vivienhez.
- Nagyon jó! Viszont, van valami, amit még tudnotok kell. Alexander és Sebastian, képesek arra, hogy más vámpírok számára is láthatatlanok maradjanak. Ezért azt javaslom, hogy a külvilág felé, játszátok el, hogy egy pár vagytok...
-

4 megjegyzés:

  1. Szia! A véleményem:

    Húúúúúúúúú, Wow, ennek az oda költözésnek az utóbb említetteknek nem lesz valami jó vége! Vagy mégis?? Nagyon várom mi lesz a vége, hogy Viv és Damon, Stefan és Jenn összejönnek-e! Tök jó lenne! És ez a vérvonal-as dolog! Nagyon jól leírtad!

    puszi

    SáRi

    VálaszTörlés
  2. Szia!
    Azta ez angyon jó lett.Én azt gondolom,hogy Vivien nem igazén fog ennek örülni nemde? VAgyis úgy gondolom,hogy fog neki örülni meg nem is, :D Jaj én már annyira várom a következő részt.Már tűkön ülök. Remélem,hogy hamar lesz friss. Puszi:Angee

    VálaszTörlés
  3. megszólaltak az égiek!! Vivien és Damon?? Na a válaszukra naon kiváncsi vok! totális sokk! padlót fog fogni az tuti!!! és mért van olyan érzésem h -az émelyítő gúnnyal kevert aroganciás flört-ízű szópárbajkoktélokban (v ha jobban tetszik) beszóláskoktélokban fogunk úszkálni a kövi fejezeteket olvasása során?Alapanyagok:
    Émelyítő gúny!
    Arogancia és
    egy kis Damon álltal hozzátett hozzávaló: flört!
    Jól keverjük össze és máris kész a beszóláskoktél ÁLÁ Damon és Viv! hát nem remek?
    Vigyázat egy icuri picuri mellékhatása van: a földön fetrengve röhöghetsz tőle! ebből minden kiderül! am visszatérve jennire és stefanra hol van Elena ak ő nincs benne a töriben? mert ha engem kérdezel naon odavan Stefan Jennyért! na ennyi remélem a szópárbajok nem maradnak el ha azok már bennevannak érdemes olvasni de ha ezenkívül még izgi is az hab a tortán és ha a BUMM a végén sokkoló az má csokireszelék a habon! várom a kövit! remélem sietsz!

    VálaszTörlés
  4. Sziasztok!

    Mindenkinek köszönöm a kommenteket.
    Vivien a költözés ellen ugyan már nem tehet semmit, de az "egy-pár" dologhoz azért lesz egy két szava. Jól sejted Vivri! Szóbárbajban gazdag részek következnek és kis borzongással megfűszerezve. Elenával kapcsolatban pedig kirakok egy szavazást, így mindenki eldöntheti, hogy jelenjen-e meg a történetben, vagy sem.

    Üdv: Myka

    VálaszTörlés